Trufe de cacao raw-vegane
N-am fost niciodata o impatimita a dulciurilor. Si totusi, am o slabiciune pentru ciocolata neagra, pentru cacaoa in stare pura. Cu cat mai amara, cu atat mai bine. Imi plac dulciurile cat mai putin dulci, iar zaharul este inamicul meu.
De cand am devenit complet vegana, nevoia de a consuma cacao nu m-a ocolit. Si cum e bine sa-ti asculti organismul, am fost nevoita sa gasesc o alternativa sanatoasa asa incat sa-mi satisfac poftele si in acelasi timp sa ma asigur ca beneficiez de nutrienti esentiali. O varianta mai buna ca trufele de cacao raw-vegane nici c-as fi putut gasi. Accesibila ca ingrediente, usor de preparat.
Ingrediente:
- 4 linguri cacao raw
- 150g nuci/migdale/caju maruntite
- 2 linguri ulei cocos
- 3 linguri miere
- fulgi cocos
Optional: coaja de portocala rasa/ praf de scortisoara/ pudra de roscove.
Se amesteca ingredientele si se modeleaza in forma sferica. Se lasa in frigider 30 min., apoi se da forma finala si se trec prin fulgi de cocos. Se pastreaza in frigider pentru a ramane tari.
Sunt cunoscute proprietatile antioxidante pe care le are pudra de cacao. Mai mult, uleiul de cocos contine acid lauric, care: ofera energie si stimuleaza metabolismul, ajuta la scaderea in greutate, echilibreaza nivelul de zahar din sange, stimuleaza functia cerebrala, creste imunitatea, ajuta digestia, avand multe alte beneficii. Iar spre deosebire de dulciurile obisnuite, de care nu te saturi nici dupa pachete intregi (oare de ce?), o singura trufa este suficienta pentru a-ti satisface pofta de dulce.
Bon appetit!